Kiwi

Het is nu begin november. De kiwi’s zijn nog niet rijp, maar zullen nu toch één dezer geplukt worden. De kiwi’s die wij eten worden ook onrijp geplukt. Ik ben van plan een hondertal kiwi’s per tien stuks in zakken in te pakken, en dan zak per zak de kiwi’s te laten afrijpen (met een rijpe banaan in de zak).

17 gedachten over “Kiwi

 1. Hoe moet ik me dat voorstellen die kiwi? Is dat een echte boom, of meer te vergelijken met de kiwibes die je dan bijvoorbeeld langs een schutting kan zetten? En wat heeft die nodig, zon, halfzon?
  Ik zou ook wel zo gewoon kiwi uit de tuin willen plukken.

  1. Een kiwibes op steroïden. klimplant die op een jaar 6- 8 m groeit.
   Heeft een beschutte plek nodig (winterkoude) staat bij mij op het oosten. Best zoveel mogelijk zon én een warme muur

 2. Een uitzonderlijk goed kiwijaar dit jaar moet ik zeggen. Ik wacht toch nog even met plukken tot de eerste nachtvorst. Bewaren is niet makkelijk moet ik zeggen, ben nog steeds op zoek naar een goede plek .

 3. De weelde van de Fruitberg komt ook deze maand weer tot uiting. Heerlijk zulke bijzondere oogsten.
  En als je nu elke maand de tijd een dag of tien vooruitzet, dan zijn we sneller door de winter heen 😉
  Hartelijke groeten van Zem.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: