5555 km

Ondertussen heb ik met Ludo (het koosnaampje voor mijn Stromer) al meer dan 5650 km gereden. Ik had mezelf voorgenomen om dit jaar 5000 km te rijden, en die doelstelling is dus na iets meer dan 3 maanden al bereikt.

Ik neem de auto naar ’t werk wanneer ik niet anders kan, of wanneer het KMI een code geel, oranje of rood afkondigt.  Met de stromer naar ’t werk rijden is gewoon veel leuker dan met de auto. Ik kom gewoon fris en vol energie aan wanneer ik van de fiets stap.

Het is wel al redelijk donker wanneer ik nu ’s ochtends de deur achter me dichttrek (6h15). Over twee weken zal het ’s ochtends echt volledig donker zijn.  De fiets werd daarom voorzien van enkele reflecterende spaken (voorwiel), en reflecterende contourmarkering op de voor- , achtervorken en de zadelpen. Ook de helm werk vakkundig volgeplakt. De fietstas achterop is ook reflecterend. Volgende week zou de post hier ook een extra lamp moeten leveren. In theorie is de standaardlamp met haar 550 lumen sterk genoeg, maar ik neem toch maar het zekere voor het onzekere. Misschien lijk ik een dorpsidioot met al dat reflecterend materiaal, maar liever een levende dorpsgek dan een ‘coole hipster’ die door iemand wordt aangereden.

Het wordt ook kouder. De korte mouwen en korte broek zullen binnenkort (en dan in eerste instantie ’s morgens) moeten wijken voor lange mouwen. Want ik wil blijven doorrijden met de fiets in de winter. Op dagen dat het vriest of er flink wat regen wordt voorspeld, ga ik de auto nemen. Maar ik reken toch op 5 – 10 dagen fietsen per maand gedurende de wintermaanden… en dan staat de teller op minstens 10 000 km bij oudjaar.

9 gedachten over “5555 km

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: