Ossentong

In de tuin staan twee soorten Ossentong, daar schreef ik eerder al eens over. Terwijl de Anchusa officinalis het hier eerder moeilijk heeft om stand te houden, doet Pentaglottis sempervivens het hier uitstekend. De plant zaait zich redelijk goed uit, door selectief te wieden houd ik de plant onder controle. Met de jaren worden de pollen ook groter en mooier.DS1_4657

6 gedachten over “Ossentong

  1. Weer iets bijgeleerd : twee soorten Ossentong. Ik heb alleen Pentaglottis. Die stond eerst in de zonneborder. Maar daar strooide hij zo kwistig met zijn zaailingen dat ik hem streng verwijderd heb. Heb hem in de schaduw gezet en daar komen zijn blauwe bloempjes nog beter tot hun recht, vind ik. En hier gedraagt hij zich ‘tot hiertoe’ wat minder opdringerig …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: