Waterjuffers

Verre van perfect deze foto, maar het lukte me niet de diertjes van dichterbij te bekijken. Zondag deden bij momenten tot 10 koppeltjes hun ding in de vijver met nog eens even veel single mannetjes die probeerden de wijfjes toch nog van gedacht te doen veranderen.

Het is onwaarschijnlijk hoe deze diertjes hun leven op het spel zetten om toch maar eitjes af te zetten aan het wateroppervlak.

 

4 gedachten over “Waterjuffers

  1. Amai, ge hebt hen toch maar weer voor uw lens gekregen! Heb vandaag nog aan jou gedacht toen ik de allereerste keer in onze tuin een koninginnepage zag. Jeeej! Maar natuurlijk niet op de foto gekregen. Dat beest wilde niet blijven zitten. Hoe doet gij dat toch?! 😀

    1. Ik bespuit al mijn planten met verdovende middelen 😀
      Neen, gewoon wat geduld hebben, en kijken hoe de vlinder foerageert. Ik moet zo’n vlinder ook soms even ‘volgen’. Ik probeer me zelf wel strategisch op te stellen zodat ik me niet dien te verplaatsen (daarvan kunnen ze opschrikken)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: