Dril

Veel kikkers zie ik op dit ogenblik niet in mijn vijver. Maar daar wordt aan gewerkt, want één van die kikkers heeft hier flink haar best gedaan. Ik vraag me af of al die dril uit zo één klein kikkerlijfje kan komen.

21 gedachten over “Dril

  1. De eitjes van de kikker zitten in een doorzichtig, geleiachtig pakketje: het kikkerdril. Dat -dril betekent hier ‘gelei’. Gelei is een glibberig goedje. We kennen dril in de betekenis ‘gelei’ ook van de samenstelling drilpudding. Dat is een gelatinepudding, die zo lekker kan trillen.

   Maar jouw uitleg vind ik beter. 😉

  1. En een minder fraai wist-je-datje: van die honderden kikkervisjes zullen 2 tot hooguit 5 exemplaren het volwassenstadium halen. De natuur is nietsontziend.

 1. Ik heb nog altijd problemen met mijn vijver. Het gat dat ik in de winter maar niet gedicht kreeg, blijkt nu bij nazicht toch wel dicht te zijn. Alleen heb ik nog 2 nieuwe grote gaten gevonden. Nog geen idee hoe ik dat klaar moet krijgen. Grrrrrrr. Maar fijn dat er bij jou wel leven is.

 2. Leuk, dit enthousiaste kikkerbezoek. Ik zou ook haast niet geloven dat dit van één kikker is.
  Tot nu toe heb ik nog geen één kikker hier gezien, dat is rijkelijk laat.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: