13 gedachten over “Agapanthus ‘Maurice’

 1. Prachtexemplaar! Deze agapanthus is overigens genoemd naar (en door) Maurice Vergote, ex-zaakvoerder van kwekerij Het Wilgenbroek, die zich jaren geleden is beginnen toeleggen op het kweken van agapanthus. Deze soort is een van zijn eigen creaties.

  1. Ik wist dat de creatie van Maurice was, niet dat hij ze zelf had benoemd.Dat is één van de redenen waarvoor ik voor deze plant heb gekozen.
   Wat ik helemaal niet wist : dat hij de zaakvoerder van kwekerij het wilgenbroek was…

   1. Hij heeft, na lange tijd de zaak te hebben gerund, destijds Het Wilgenbroek verkocht aan de huidige eigenaars (Thierry en Anneke Van Paemel) en is wat verderop ‘De Tuin van Maurice’ begonnen. Naast een werkelijk prachtige wandeltuin vol vaste planten trof je er eveneens. zijn agapanthuskwekerij en de B&B die zijn vrouw openhield.
    Thans is Maurice officieel met pensioen, grotendeels noodgedwongen, en woont hij in een mooi pand in Brugge centrum. Hij heeft heel zijn hebben en houden verkocht maar houdt zich desalniettemin nog steeds bezig met agapanthussen. Hiervoor werkt hij nauw samen met Tim Wyckstandt van De Agapanthuskwekerij (agapanthuskwekerij.be).

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: