Ondertussen in de vijver…

staat de Slangenwortel (Calla palustris) in bloei. Net zoals al het andere plantgoed groeit die plant als een speer.

DS1_2873

Over groeien als een speer gesproken, zoals ik al eerder aangaf, zou Mentha aquatica waarschijnlijk toch nog eens in mijn vijver belanden… Ondertussen staan er drie exemplaren in de vijver. Ik zal wel zien hoe ik zijn gewoeker onder controle houd. Desnoods drink ik iedere avond watermuntthee.

Ik heb hem in het hoekje bij de gele lis gezet, ook geen doetje.

DS1_2870

Krabbenscheer doen bloeien is me vroeger nooit gelukt. Deze drijvende schoonheden staan al enkele weken in bloei en lijken iedere dag groter te worden.

DS1_2875

Het is op de foto misschien niet zo duidelijk, maar in de vijver zijn nu ‘wolken’ watervlooien te zien. De bruine stipjes boven de folie zijn allemaal watervlooien. De watervlooien hebben hier op dit ogenblik duidelijk nog niet zo veel natuurlijke vijanden, en houden ondertussen mijn water ook proper (want ze eten algen). Er hangt zo’n zwerm rond iedere waterplant.

Aangezien ik nu ondertussen al een maand sukkel met een tenniselleboog, blijft veel tuinwerk liggen. Maar dat maak ik goed door wat extra uren aan de vijver te spenderen, dat koelt ook nog wat af.

Verder begint één van de twee kikkers gezellig te kwaken en is de vijver een echte trekpleister voor vogels bij deze droogte. Zo zag ik gisteren – voor het eerst in levende lijve – een goudhaantje (ik heb er al eens een uit de klauwen van de kat gered, maar die tel ik even niet mee).

De eenden zijn ondertussen al meer dan een week niet meer op bezoek gekomen. Ik had ergens  gelezen dat eenden vijvers met een blauwe ballon in ’t water zouden mijden, tot zover lijkt dat te kloppen.

10 gedachten over “Ondertussen in de vijver…

 1. Watermuntthee…, nooit geproefd. ‘k Wist niet eens dat er ook munt in ‘water’ groeide.
  Zàlige plek voor al de beestjes.
  Spijtig van die elleboog. Hopelijk is de pijn draaglijk, en is ’t gauw voorbij.
  Lie(f)s.

 2. Super! Ik hoop dat mijn vijver straks in onze nieuwe tuin ook zo mooi gaat worden. Maar ik doe er misschien wel vissen in, maar nu ik dit zo zie ben ik nog niet zo zeker.

  1. Ik heb geen vissen omdat ik zoveel mogelijk ander leven een kans wou geven en omdat ik absoluut mijn planten in modder wou laten groeien. Maar ook een vijver met vissen kan mooi zijn, heh

 3. Ha, ha: een blauwe ballon om de eenden weg te houden. Had ik hier maar iets om te teken weg te houden :-((
  Vervelend, zo’n tenniselleboog, kun je niet doen wat je wil doen.
  Watermunt: mijn halve vijver zit er vol mee, het woekert echt. Zo ook de lis. Maarja, het is mooi spul en het eerste jaar kan er nog niet veel overgroeid raken in een nieuwe vijver.

  1. De beekpunge en de lidsteng doen hier nochtans verwoede pogingen om te bewijzen dat ze in ’t eerste jaar al alles kunnen overgroeien. Binnenkort ook de lisdodde en de watermunt 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: