Gamandertoorts

Een mooie combinatie, de gamander (Teucrium), gecombineerd met toorts  (Verbascum chaixii) . Ook de insecten zijn best tevreden met de combinatie.

Nog enkele andere plaatjes uit de tuin:

DS1_2910

De Acanthus staat opnieuw volop in bloei

DS1_2908

De Veronicastrums beginnen hier eindelijk iets voor te stellen

DS1_2912

Geen perfecte foto, maar je kan toch zien dat dit stukje best te pruimen valt. En de droogte? Op mijn zware leemgrond die sowieso redelijk vochtig is, valt dat allemaal reuze mee. De jonge aanplant geef ik wat water, de vijver moet af en toe eens bijgevuld worden en de planten in potten dien ook een geut water te krijgen zo nu en dan (allemaal regenwater vanzelfsprekend).

Het mag wel eens een weekje regenen van mij, te meer omdat de inhouw van de regenwaterput langzaam aan ’t slinken is, ik heb nog ongeveer 5500 liter over schat ik (van 15 000 l).

 

17 gedachten over “Gamandertoorts

    1. De graafmachine was er. Een put van 7500 l kostte 800 EUR, een tweede erbij en een connectie tussen beiden was nog eens 1000 EUR extra. Ik ben blij dat ik die kost gemaakt heb

  1. Onze put, eveneens 15.000 liter, is leeg. De zanderige bodem waarop wij tuinieren, kan dus niet langer worden besproeid. De boel staat er dientengevolge ook maar dor bij. (De bladeren van de Veronicastrums hangen hier verticaal tegen de steel, om maar eens iets te noemen.)

  2. Ik krijg leuke ideeen van jouw tuin! Wij hebben straks ook een regenput en de tuin is op (ik denk) gemengd veen/klei (Oost-Vlaanderen, net onder Zeeuws-Vlaanderen). Ik had ergens gelezen dat daar best vruchtbare grond is door de vele overstromingen in het verleden. We gaan het meemaken.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: