Bestuiving

Het is aan de verschillende insectenhotelletjes een drukte van jewelste. Ik vermoed dat ik met deze aangroei van de populatie mestselbijen opnieuw te weinig nestgelegenheid heb voor de beestjes… Volgens mij is de drukte aan ’t hotel ’t gevolg van mannetjesbijen die wachten op uitkomende vrouwtjesbijen.

Solitaire bijen houden van de warmte. Ik zie vele bijen zonnebaden op een muur gericht op ’t zuidwesten.

DS1_1992.jpg

Wanneer je dan in de tuin naar foeragerende metselbijen op zoek gaat, zie ik ze erg weinig. Wel zie ik overal in de tuin hommelkoninginnen foerageren.

DS1_1972

Verder fladderen er  heel wat vlinders rond. Ik zag ook vandaag weer enkele dagpauwogen, een kleine vos, een gehakkelde aurelia en een citroenvlinder… Die vlinders zijn niet sterk geïnteresseerd in de fruitbomen, en zie ik voornamelijk vliegen op paardenbloemen en hondsdraf.

13 gedachten over “Bestuiving

 1. Leve de paardenbloemen en het hondsdraf! Hier nog niet in bloei, maar volgende week misschien?
  Wij gaan onze insectenhotelletjes meer in de zon ophangen.
  Wat een weelde al bij jou.

 2. Iets wat ik absoluut nog veel te weinig doe: insectenhotelletjes in de tuin zetten. Vlinders zie ik ook heel vaak naar de sleedoorn en de primula’s gaan.
  Mooie foto’s en goed werk daar voor de bijtjes bij jou!

  1. Wel dat is nu eens een tof werkje om met de kinderen te doen. Koop enkele planken en enkele bamboestokken van 14 – 20 mm dik, zaag die ik korte stukjes en laat de kinderen de bakjes vullen. Wedden dat ze er nadien beestjes gaan staan waarnemen ?
   (wel oppassen dat ze geen splinters aan de scherpe randen van de bamboe overhouden -> schuurpapier gebruiken om bramen te verwijderen)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: