Lente-Vos

Dit week-end was het overduidelijk lente. Terwijl ik vorige week uitsluitend hommels en een verdwaalde blinde bij zag, zag ik dit week-end koolwitje, citroenvlinder, dagpauwoog, gehakkelde aurelia en deze kleine vos. Een vlinder die ik vorig jaar zo goed als niet waarnam.

Ook de vroegste solitaire bijen foerageerden zondag op de winterbloeiers.

Verder kon je ook mijzelf observeren in de tuin, terwijl ik genietend van het mooie weer enkele klusjes afwerkte.

Vanavond was het zelfs warm genoeg om na die klusjesnog even op ’t terras te blijven genieten van de tuin en de vogels die nog steeds vrij talrijk de voedertafel bezoeken. Indien het weer niet terug verslechterd heb ik dit week-end voor ’t laatst bijgevoerd.

10 gedachten over “Lente-Vos

  1. Begin deze week ging alhier het laatste vogelvoer de deur uit. Vanaf heden dienen de gevederde tuinbezoekers weer te werken voor de kost.
    Vlinderobservaties vandaag: koolwitje en citroenvlinder. Wel bijzonder veel hommels waargenomen.

  2. De vogels kijken mij nog steeds smekend aan, als de containertjes leeg zijn.
    Zolang ik het zélf buiten nog koud vind, trap ik erin en vul ze weer.
    Maar het eerste citroentje is al gesignaleerd!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: