Fotoverhaal van de week 47 : Zebrahuis

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Na vorige week een stukje Bokrijk aan de Damse vaart te tonen, reizen we nu met onze teletijdsmachine terug naar het heden. Ik hou van moderne architectuur.  Dit ‘Huis van Roosmalen’ vind ik gewoon onwaarschijnlijk mooi. Het is een icoon van de Vlaamse architectuur, en doet me veel meer dan oude gebouwen in één of ander historisch centrum. Dit project won blijkbaar al een prijs voor het gebouwd was.

Het fotograferen an sich bleek moeilijker. Lelijke verskeersborden, wagens geparkeerd voor de gevel, een boom… het maakt een mooi plaatje er niet direct eenvoudig op. Om dan nog maar te zwijgen van de grijze lucht. Op een zonnige dag zou het resultaat al heel wat beter zijn.

Absoluut ontevreden van het resultaat keerde ik terug huiswaarts. Maar ’t is toch een mooi huis.

 

17 gedachten over “Fotoverhaal van de week 47 : Zebrahuis

    1. De opdrachtgever was Will van Roosmalen een interieurontwerper. Ik weet niet of hij er nu nog woont. Er zijn meerdere woonunits in ’t gebouw, dus er woont niet ‘één familie’.

  1. Ik herinner me van dit bekende werk van bOb van Reeth op de Antwerpse kaaien vooral dat het veel bouwfysische problemen had,net door die zebra strepen, iets waarover Hens, onze prof bouwfysica destijds, niet echt te spreken was.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: