Fotoverhaal van de week 46 : Damme

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Een typisch Vlaams landschap. De kunstmatige ophoging rond de windmolen is waarschijnlijk het bealangrijkste reliëf in de omgeving. Het beeld heeft niet veel  om ’t lijf, maar dankzij het bijna windstil zijn, krijg ik ook een reflectie in ’t water. Indien ik nog iets dichter naar de over zou stappen, zou de reflectie van de molen volledig geweest zijn. Vraag me niet waarom ik dat niet deed, misschien lag ik dan wel in ’t water.

Plaats: Damse vaart

19 gedachten over “Fotoverhaal van de week 46 : Damme

    1. Het zag er ooit anders uit. Tijdens mijn kinderjaren was die molen in heel slechte staat: geen wieken, muren die instorten stonden, … Het is gelukkig veel beter zoals het nu is.

    1. Inderdaad: er zijn slecht twee knotwilgen te zien in het water. Het heeft te maken met de hoek waarop je op het water kijkt. Van het huisje zie je ook maar het dak, dus minder in de reflectie dan wat op de foto te zien is. De laatste knotwilg staat net te ver van het water en wordt dus niet gereflecteerd.
      //embedr.flickr.com/assets/client-code.js

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: