Fotoverhaal van de week 41: balkon

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Wat is kunst? Kunst hoeft geen nut te hebben, en dit balkon aan ’t gebouw van de provincie Vlaams-Brabant heeft volgens mij ook geen nut. Ik weet zelfs niet of het kan betreden worden. Ik vind het wel een intrigerend element op de zijgevel van het gebouw. Absoluut geslaagd dus wat mij betreft.

Maar als iemand me nu kan zeggen of dat plakje betreedbaar is, dan hoor ik dat graag.

22 gedachten over “Fotoverhaal van de week 41: balkon

  1. Vergeleken met de omstaande afmetingen ben ik (als volledig ongeschoolde non/architect) ervan overtuigd dat dit vogelhuisje betreedbaar is (zij het om te vogelen of wat dan ook).
    De bewering: ‘Kunst hoeft geen nut te hebben’ zou ik wel steevast tegenspreken: zinlose kunst is gewoonweg kitsch. Ware kunst heeft een zin an sich: ze drukt uit wat met onze gewone 5,6,7,… zintuigen niet direrct waargenomen wordt. Misschien drukt dit vogelbalkonneke precies dat uit: ‘er is altijd een uitweg’.

  2. Misschien richt de een of andere muezzin zich daarin wel tot Mekka om tijdens de Azaan op te roepen tot openbaar gebed? Of hoe kunst zich aanpast aan de veranderende tijden, meneer. 😉

  3. Ik dacht eerst dat de aannemer de nooduitgang nog niet volledig had afgewerkt. Het is dus kunst. Tja, het lijkt me eerder een restje hout dat men maar aan de gevel plakte. Me dunkt is het niet mogelijk om vanuit het gebouw dat bouwsel te betreden. Het zal ook niet echt de bedoeling zijn.

  4. Een leuk kunst-grapje. Roept heel wat vragen op, dat – plat gezegd – open vogelhuis. Want, vergeleken met de maat van de raampartijen, moet het wel een groot ding zijn.
    Hoogtevrees roept het bij mij ook wel op. En daarbij sluit de reactie van Woelmuizenier mooi aan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: