Astrantia

Er zijn de voorbije dagen al heel wat foto’s van beestjes gepasseerd terwijl ze op Astrantia foerageerden. Die Astrantia staat er dit jaar beter dan ooit bij. De planten zijn erg fors geworden, en ook de bloemen zijn forser  dan de vorig jaren.

Deze schoonheid is voor veel tuiniers een erg moeilijke horde, omdat de plant het niet goed doet in droge of zanderige grond. Maar op mijn humusrijke leemgrond doet de plant het uitermate goed. Ik verwijder ook zaailingen, omdat het plantje zich redelijk vlot uitzaait.

De plant is niet alleen vanwege zijn prachtig, dromerig uiterlijk een aanwinst in de tuin. Ze is qua biodiversiteit zonder enige twijfel de meest diverse plant in mijn tuin want op zowat alle exemplaren tref je museumkevers, tapijtkevers, penseelkevers, boktor, schijnboktor, maskerbijen, urntjeswespen en pyamawantsen aan. En dan is er natuurlijk de nog occasionele hommel of solitaire bij die passeert.

Ménage à quattre – boktor
Pyamawants
Urntjeswesp
Solitaire bij
Tapijtkevertje
Deze krabspin weet ook waar ze moet wachten op een prooi…

10 gedachten over “Astrantia

  1. Ja, ook bij ons is Astrantia een topper, en ik vind’m super mooi. Een latere maar erg mooie variant in mijn binnentuintje is de Astrantia Lars; meer een rode variant. Tip voor als je nog eens een excuus wil om nieuwe planten te kopen 😉

  2. Nadat ik hier al prachtige dingen had gezien omtrent de Astrantia had ik me verleden jaar ook een plantje aangeschaft. Helaas is het weggerot. Bij gelegenheid probeer ik het nog eens…

  3. Ik heb één exemplaar in de tuin. Dit jaar heeft ie (met wat hulp) de slakken doorstaan, maar de groei blijft nog steeds erg achter. Ik hoor dus bij de groep waar het nog niet erg lukt, maar blijf het proberen. Zo’n mooie en aantrekkelijke plant, dat bevestigen jouw foto en tekst maar weer eens.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: