Blikvangers

De eerste pioenen bloeien nu in de tuin. Toen ik vrijdag in de tuin werkte zag ik enkele passanten de bloemen aanwijzen.

De bloemen van Paeonia ‘Abalone Pearl’ zijn niet direct subtiel. Ze zijn vrij groot in een nogal redelijk opzichtig roze. Net niet té voor mijn smaak. Zo na enkele donkere wintermaanden is een mens al wat toleranter.

De kleuren van Paeonia ‘Early Glow’ zijn dan heel wat meer ingetogen. Deze crème-witte pioen bloeit dit jaar voor ’t eerst met enkele bloemen. Beide pioenrassen staan gekend als erg vroegbloeiende variëteiten. Het spektakel duurt één maximaal twee weken, maar daar kan ik mee leven. Over twee weken staan de andere pioenen in de voortuin in bloei.

17 gedachten over “Blikvangers

  1. Die van mij staan hier nog maar amper in bot, maar ik kijk er ook al naar uit (niet alleen naar de bloem maar ook naar de geur). En dan maar hopen dat het niet teveel regent en waait eens ze in bloei zijn anders zijn ze er direct geweest.

  2. De crème-witte variant spreekt mij het meest aan.
    Maar de eerste foto van de rozerode is zo mooi.
    Een vergroting zou een Art poster opleveren, werkelijk!

  3. Krijg nooit meer dan twee knoppen, als die er al zijn. Weet niet wat ik fout doe of heb gedaan. Dan geniet ik maar even van jouw foto’s. Mooie pioenen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: