Ecotuindagen 2016

Ik doe dit jaar voor de tweede keer mee aan de eco-tuindagen. Mijn tuin zal zowel zaterdag als zondag open zijn voor bezoek van 10h00-18h00. Ik nodig jullie allen van harte uit om mijn tuin een bezoekje te brengen, volledig gratis natuurlijk. Je kan de tuin vrij bezoeken, maar ik geef ook doorlopend rondleidingen.

Alle bezoekers maken een kans om een leuk fruitplantje te winnen (roze aalbes) zolang de voorraad strekt. Indien je een bezoek aan mijn tuin plant, zou ik je -vrijblijvend- willen vragen om via deze link je komst aan te melden, zodat ik een idee heb van hoeveel volk ik mag verwachten.

Voor vele bloglezers is mijn tuin een flink pak rijden. Geen probleem, er is waarschijnlijk ook een tuin in je buurt die deelneemt (op volgers uit Spanje en Siberië na). Het volledige overzicht van de deelnemers vind je hier, met een handige zoekmachine en een korte omschrijving van de tuin. Hier in de omgeving zijn ook nog enkele andere tuinen te bezichtigen. Andere combinatiemogelijkheden: een bezoekje aan het Vinne (Zoutleeuw, natuurreservaat, het grootste binnenmeer van Vlaanderen), de dagen van duurzaamheid in Hoegaarden , de tuinen van Hoegaarden,…

Ondertussen probeer ik de komende weken de laatste hoekjes van de tuin helemaal in orde te krijgen. De tuin is nog altijd jong, een aantal stukjes tuin zijn dit jaar heraangelegd zodat er nog steeds enkele kale plekjes zullen zijn. Ook de woelmuizen hebben dit jaar weer extra hun best gedaan in een deel van de schaduwtuin. Maar er zullen ook heel wat leuke dingen te zien zijn en zoals het er nu naar uitziet gaat er heel wat in bloem staan in het week-end van 4 en 5 juni.

Dus … misschien tot over drie weken.

16 gedachten over “Ecotuindagen 2016

    1. Een bloggersfobie zowaar 🙂 Bij de meeste fobieën kan je jezelf genezen door in confrontatie te gaan met hetgeen waar je bang van bent. Misschien eens proberen …

  1. Bij mij is het wel de afstand die me afschrikt. Niet dat ik schrik heb om te rijden, maar om naar ECO tuindagen te gaan en dan het milieu een schop te geven met veel diesel te verrijden … nee, dat past zo niet in mijn kraam.
    Misschien ga ik wel in mijn buurt eens op pad naar een tuin of twee.

  2. Tsja, vanuit hier ook een eind rijden, maar ik ben toch eigenlijk wel van plan een rondje Belgie te doen. Jouw tuin en nog wat adressen. Ik moet nog even kijken welke dag maar mochten er meer aanmeldingen uit Nederland zijn, dan is carpoolen wellicht een optie.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: