Fotoverhaal van de week 20: Afzien

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar meestal met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Samen met een koppel vrienden en de kinderen op fietstocht in Frankrijk. Niet langs de Loire, we wilden wel iets uitdagender, 7 dagen Fietsen in de Ardêche was onze keuze. Omdat we geen zin hadden om onze fietsen mee te sleuren tot in de Rhone-vallei, huurden we onze fietsen ter plekke. Het concept: om de twee dagen met de fiets naar een ander stadje te fietsen, de dag nadien een plaatselijke fietslus afleggen en dan weer verder trekken. De bagage volgde ons met de taxi. De fietspaden zijn door het reisagentschap uitgestippeld.

Dit mooie wegje ligt op de kam van de hoogste ‘berg’ die we tijdens onze zesdaagse tocht moesten beklimmen, een hoogte verschil van 600 m op 10 km. Een uitdaging, als je dat moet doen onder de brandende zon, op een gewone klassieke fiets. Zeker wanneer je ook nog eens de proviand en drank mee omhoog moet zeulen (samen met het fotomateriaal > 10 kg extra ballast).

Achteraf bekeken hadden we toen beter wél onze fietsen meegenomen. Thuis rijd ik met gemak tochten van 100 km, op de huurfiets en dit soort terrein was het na 50 km genoeg geweest. Maar ’t was wel een leuke reis, met mooie fietstochten. En mooie landschappen, zoals ook op deze foto.

9 gedachten over “Fotoverhaal van de week 20: Afzien

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: