Week van Eigen Kweek 5/4

Binnenkort is de Fruitberg te bezoeken in ’t kader van de eco-tuindagen. Met nog 4 weken voor de boeg wordt het een ritueel om iedere dag te kijken wat er in bloei gaat staan. Met de warmtepiek van de voorbije week zijn er hier heel wat planten stevig gegroeid, en gaat er heel wat kleur te zien zijn in de borders. dat wil natuurlijk ook zeggen dat andere dingen al over hun hoogtepunt heen gaan izjn.

Deze plant wordt naar alle waarschijnlijkheid de blikvanger van de vlindertuin. Drie jaar geleden kocht ik me 2 echte valerianen aan. De planten bloeiden het jaar nadien voor ’t eerst. Ik liet de uitgebloeide bloemschermen staan (zo mooi) om nadien vast te stellen dat echt overal doorheen de nectartuin zaailingen opschoten. Ik heb zonder twijfel duizenden zaailingen verwijderd, maar in één hoek mag deze inheemse schoonheid haar zin doen. Tientallen planten maken zich nu klaar om te bloeien. Net zoals vorig jaar zullen de uitgebloeide bloemschermen direct na de bloei verwijderd worden.

De planten gaan waarschijnlijk op hun hoogtepunt zijn qua bloei begin juni. Het is hem ook niet zozeer om de mooie bloemen te doen, wel om de geur die op warme dagen van ver te ruiken is. Vroeger werd er van deze plant zelf parfum gemaakt…

9 gedachten over “Week van Eigen Kweek 5/4

  1. Hier staat ook zo’n enthousiasteling: Verbena bonariensis zaait zich door heel de tuin uit, daar verwijder ik ook altijd de uitgebloeide schermen van, maar dan nog… In de moestuin wordt die consequent verwijderd, elders mag het.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: