Fotoverhaal van de week 18: Begijnhofkerk

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Ook Tienen heeft een begijnhof. De begijnhofkerk ging in vlammen op in 1975. In 1997 werd de ruïne gerestaureerd tot wandelpark, waarschijnlijk de leukste en mooiste bezienswaardigheid in Tienen.

Voor deze foto plaatste ik mijn fototoestel op mijn (opgeplooid) statief, en ik ging ik met mijn rug op de grond liggen tot de framing correct was. Ik heb al eerder uitgelegd dat ik geen tele-fotograaf ben, de lens met grootste brandpuntsafstand is een 200 mm lens. Geef mij maar een breedhoeklens, deze foto is getrokken met een 12 mm lens op een Full-Frame camera.

Eén van mijn betere foto’s, vooral vanwege het aparte standpunt waarin deze foto werd genomen.

15 gedachten over “Fotoverhaal van de week 18: Begijnhofkerk

  1. Yezzz, heel mooie foto. Kijk, daar achter die wolk zie je nog het puntje van de vleugel van een engel… Als je héél goed kijkt ten minste.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: