Longkruid

Het longkruid staat nu volop in bloei. Deze probleemloze borderplant is één van de vroegstbloeiende vaste planten in de tuin, en biedt naast de bloei ook nog mooi blad (al durft de plant wel eens last te hebben van meeldauw). Je zou het blad terugsnoeien na de bloei om een herbloei te forceren later op ’t jaar, maar zelf doe ik dat niet.

Pulmonaria ‘Blue Ensign’

De planten zijn uitstekende waardplanten, onder meer de sachembij is dol op de bloemen.  Ik zie altijd wel enkele exemplaren foerageren op de planten. Bij Pulmonaria met blauwe bloemen zie je de oudere bloemen verkleuren van blauw naar paars. Zo geeft de plant aan de bestuivers aan welke bloemen de moeite zijn om te bezoeken.

De plant laat zich ontzettend eenvoudig vermeerderen door scheuren. Nu ik de plant nog volop wil vermeerderen doe ik dat iedere twee jaar.

Pulmonaria ‘Sissinghurst White’ met de kenmerkende bladvlekken op de bladeren.

5 gedachten over “Longkruid

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: