Fotoverhaal van de week 13: Gent

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Toen ik 18 was ging ik in Leuven te studeren. Dat was een ‘logische keuze’ als in “dichterbij”, “waar ook mijn broers studeerden” en “waar al mijn vrienden studeren”. Gent of Brussel werden geen moment in overweging genomen. Tijdens mijn studies geraakte ik verknocht aan Leuven, een enorm mooie stad, die er de laatste 20 jaar alleen maar op verbeterd is (sinds ik er weg ben, zou dat toeval zijn?). In Gent kwam ik nooit voor ik afstudeerde. Een beetje ver van mijn bed.

Toen een bevriende fotograaf me uitnodigde om samen in Gent te gaan fotograferen, viel me op hoe mooi Gent wel is, en dat het er ook best gezellig was. Veel meer een stad waar mensen in leven dan in Brugge, dat bij mij een beetje overkomt als een groot Bokrijk, een openlucht museum vol toeristen.

Daarna ging ik er nog meerdere keren met mijn camera in de hand op stap. Deze foto is van één van deze uitstapjes.Ik hou van de bruine kleuren op deze foto.

12 gedachten over “Fotoverhaal van de week 13: Gent

  1. In Gent is het werkelijk smullen met de camera. In het mooie (kleine) centrum met de toeristische attracties, maar ook in de (sorry) vuilere stadskern waar je echt mooie zwartwitbeelden kunt nemen (of hoe je lelijkheid mooi kan maken)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: