Crocus ‘Yalta’

Dit krokusje staat nu in bloei in de voortuin. Het verhaal achter deze hybride vind ik erg leuk. De catalogus van PCNijssen vertelt : “Vernoemd naar de plaats Yalta op de Krim, omdat het zaad waaruit deze schoonheid is geselecteerd, door Janis Ruksans was ontvangen van de botanische tuin Nikitsky in Yalta. Het zaad was afkomstig van een C. tommasinianus die vrijwel zeker op een natuurlijke manier gekruist is geweest met een Nederlandse C. vernus.”

Crocus vernus ‘Flower record’

Het fijne aan cultivars dat je enkele trekjes van beide ouderplanten terugvindt. in dit geval is dit duidelijk het geval voor de bloemvorm.
De twee-tonige bloemblaadjes maken dit plantje een erg leuke aanvulling op de andere krokussen in de tuin.

Crocus tommasinianus ‘Ruby giant’

 

14 gedachten over “Crocus ‘Yalta’

  1. Ik moet nu spontaan aan saffraan denken omdat we heel die geschiedenis in de Spaanse les hebben gezien. Ik verwonderde me zeer dat de bloemetjes in Spanje in het najaar bloeien i.p.v. vroege lente zoals bij ons.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: