Fotoverhaal van de Week 04 : Schelde

Ik vertel iedere week ’t verhaal achter één van mijn foto’s, een idee van Thomas Pannenkoek. Af en toe zullen dat echt goede foto’s zijn, soms ook wat minder geslaagde exemplaren, maar met een verhaal, dat is de rode lijn. Hier vind je meer info.

Samen met enkele fotografen een boot afhuren en met zijn allen samen de Schelde afvaren, dat moet de mogelijkheid geven om unieke beelden te maken? Toch?

Wel, dat zou ’t geval kunnen zijn indien het weer een beetje meezit. Maar wanneer het zowat de hele dag grauw en grijs blijft, zelfs een beetje mistig, valt dat eigenlijk dik tegen. Het contrast viel overal weg, en eigenlijk zag je vaak alleen mist over ’t water. Er werd op die boot dan vooral over andere leuke ideeën om te fotograferen gesproken, wat met mekaar’s foto materiaal gespeeld, en stiekem gehoopt dat het weer toch nog zou verbeteren.

Even brak de hemel een beetje open, en hadden we dit bijna magische licht. De tocht dan toch geslaagd? Neen, want dit is geen geweldige foto. Een laag rendement ook, zowel financieel als qua tijdsbesteding. Maar aan de andere kant heb ik dus wél op de Schelde gevaren 😀 Niet dat dat de enige keer was, maar bon.

16 gedachten over “Fotoverhaal van de Week 04 : Schelde

  1. ‘k Vind varen altijd zo’n beetje vakantie. Zelfs gewoon ‘overzetten’ of ‘op de reitjes’ in Brugge. Toch een beetje geslaagd dus…
    Lie(f)s.

  2. Ik moet Joke bijtreden. Deze foto heeft niet alleen iets, hij is prachtig. Het lijkt niet echt op de Schelde, maar eerder op een weids landschap ergens in Afrika. Men zou zo giraffen en olifanten op de oevers verwachten…

  3. Ik denk dat je te streng bent. Wel is het zo dat je vaak ettelijke foto’s moet trekken om daaruit dan net die typische uit te halen. Dus voor mij is dit een topper, vanwege de mystieke uitstraling.

  4. Ik had nooit de Schelde in de foto vermoed. Alleen al daardoor is hij toch wel bijzonder. Je bent gewoon veel te kritisch voor jezelf.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: