Het cadeau

Ik geef toe, het is een beetje… eigenaardig. Terwijl we hier al een paar maanden een soort van zondvloed beleven (het lijkt maar niet op te houden) en ik net geen zwemvliezen moet aandoen om in de tuin te gaan, vraag ik een gieter als kerstcadeau.


Bovendien. Serieus? Een gieter? Kan het nog minder sexy? Als verdediging : ik ben niet de enige blogger met een gieter als fetisj: terwijl de ene safety in numbers zoekt, kiezen andere bloggers voor het patina van een stuk antiek of bewieroken ze hun fonkelnieuwe stalen ros. Ludo toont alleen een robuuste galvanisé sproeikop terwijl nog een blogger net die zo’n galvanisé sproeikop mist

En…’t is wel een héle mooie. Ik heb lang getwijfeld of ik niet beter twee van deze plastieken gieters zou vragen voor ’t zelfde geld maar ik heb uiteindelijk toch gekozen voor het iets duurzamer stalen model (dat er ook gewoon mooier uitziet). Dat is dan ook wat zwaarder, maar dat extra gewicht ga ik gewoon negeren.

Eens gekozen voor het stalen model, bleef er nog de keuze uit vier verschillende kleuren: Burgundy, Racing Green, Titanium of Graphite… Zoals je op de foto kan zien ben ik uiteindelijk voor het warme Burgundy gevallen. Ik heb hem natuurlijk al eens uitgetest, terwijl het buiten aan ’t regenen was. Dit alles onder het motto : “niet jong, wel gek”.

Mijn plastieken gieters zullen vanaf heden ten dage kunnen genieten van een welverdiende rust! Nu nog wachten op droog weer, dan kan ik hem gebruiken.

28 gedachten over “Het cadeau

 1. Potverdorie, ik heb zo’n groene geërfd van mijn overleden tante maar zonder sproeikop. Dus waar kun je die sproeikop vinden?

  1. Eens vragen aan Menck, want terwijl hij zegt dat hij ‘dezelfde heeft in ’t groen’, zou hij eigenlijk moeten zetten dat hij het exemplaar in ‘Racing Green’ heeft. Die gaat pas écht vlammen.

  1. Absoluut. Bovendien wordt de gieter gefabriceerd in de UK, niet in één of ander lage loonland. En er komt nog heel wat handenarbeid aan te pas (zo wordt de gieter nog met de hand gelast), dus die prijs heeft zijn reden…

 2. Nooit geweten dat je ook in gieters kunstzinnige exemplaren had. Maar is ie echt zo functioneel ? Het lijkt me dat ie geen grote inhoud heeft (lees = veel bijvullen en heen en weer lopen).

  1. Geen grote inhoud? Dit is de ‘Professional Longreach Can’, inhoud van 2 gallon (8,8 liter), dus een grote gieter.
   De tuit is gewoon extreem lang om makkelijk ‘overal’ te kunnen gieten, daarom lijkt hij op de foto wat kleiner.
   Vroeger was dit model nog groter, maar liefst 3 gallon (13,2 liter), maar dat was uit de tijd dat er nog geen tuinslangen bestonden…

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: