Pruimentijd!

De komende dagen staan helemaal in ’t teken van de oogst. Het is duidelijk een goed pruimenjaar. Enkele bomen dragen en enorme lading pruimen. De ‘Blue de Belgique’ is  net rijp, van de kwets ‘Toptaste’  en ‘Belle de Thuin’ eten we hier al enkele dagen. ‘Excalibur’ begint ook net af te rijpen…

‘Belle de Thuin’ is een erg grote, gele eiervormige pruim met loszittende pit. Ze zijn enorm sappig en uitzonderlijk lekker. Het is één van de rassen op de lijst van ziekteresistente rassen van Gembloux (RGF). De schil is nogal kwetsbaar, alle vruchten zien er dus niet even mooi uit … Een absolute aanrader.

‘Toptaste’ is een kwets die hier vorig jaar nog bijna op de schop ging. De boom kreeg nog één jaar respijt om te bewijzen dat hij goede en lekkere pruimen kon afleveren. En dit jaar hangen er voor ’t eerst redelijk wat pruimen aan de boom, en die zijn best te pruimen.

De derde pruim die nu volop in productie komt is ‘Blue de Belgique’. Een kleine ronde blauwe pruim die erg lekker is. Eigenlijk had de vruchten op deze boom moeten uitdunnen, maar daar is het nu wat laat voor.

Enkele andere rassen zijn ondertussen bijna rijp.De pruimentijd gaat nog minstens een maand door!

4 gedachten over “Pruimentijd!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: