Eerste Gezicht Jaargang 3 / Juni

1 juni 2015. Tijd voor een nieuwe aflevering van dit thema…. Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

Alles ziet er nu fris en groen uit. Ook in de voortuin zijn al heel wat bloemen zichtbaar  (onder meer de klmimroos tegen de muur). De border links vooraan op de foto is zowat het laatste probleemgeval in de tuin, de overblijvende gaten zijn gisteren nog gevuld met wat plantgoed.

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

De nectartuin staat nu volop in bloei. Volgende lente moeten er wel nog enkele aanpassingen gebeuren in het rechter deel van de tuin (blauwe border), waarin ik enkele geums plantte in geel en rood als contrast met alle blauw, maar die nemen de boel zowat over, wat ook niet de bedoeling kan zijn. Dat is ook deels te wijten aan ’t feit dat de meeste blauwe planten in dit stukje pas in juli bloeien…

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Ook hier is alles al veel groener. Het enige storende element is de Gaura lindheimere die erg traag terug opkomt, en een flink gat in de border laat (links beneden op de foto), voor de rest zijn die borders mooi opgevuld. De kruiden-in-potten op het terras doen het ook uitstekend.
En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

De klaver palmt met rasse schreden het gazon in. Mij zal het worst wezen, de hommels zijn er tevreden mee. Ook hier zijn de borders nu redelijk goed gevuld, wel is er nog weinig kleur omdat het hoogtepunt van deze borders een pak later valt.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

De notelaar staat terug in blad, en de hosta zijn helemaal uitgegroeid. Ik heb nog geen tijd gevonden om de hosta in potten terug uit te planten, hoop daar deze maand ergens de tijd voor te vinden. Echt een stukje tuin dat rust biedt.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

Hier valt nu weinig te beleven, je ziet wel dat de boompjes bomen aan ’t worden zijn. Binnenkort is het hier feest, want de pruimenbomen hangen overvol met pruimen.

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

9 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 3 / Juni

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: