Pioenen, vervolg

De gevulde ‘Laura Dessert’ geurt heerlijk. Als gevulde bloem waardeloos vanuit ecologisch standpunt, maar wel beter geschikt als snijbloem.

 

Pioen ‘Jan Van Leeuwen’ is een wonderlijk mooie plant, zolang de bloemen halfopen staan

 

Eens de bloemen helemaal overstaan neigt de plant echter naar iets te bombastisch. Goed dat de bloem wit is. Terwijl ‘Laura Dessert’ een meter verder heerlijk ruikt, geurt deze meer zoals chrysanten, geen hoogvlieger dus.

 

10 gedachten over “Pioenen, vervolg

    1. Ik ben mijn plant vorige week gaan afhalen bij Graefswinning, waar het pioenendagen waren. Enkele pioenen waren me serieus aan ’t uitdagen (vooral “Coral charm”) maar ik ben flink geweest!

 1. Jan van Leeuwen is prachtig! Jammer dat vooral die dubbele pioenen goed ruiken.
  Met welke planten combineer jij je pioenen?
  Ik zie ze zo graag, maar in mijn kleine tuin van 300 m² probeer ik vooral planten te kiezen die langdurig in bloei staan. Alhoewel… ik hiervoor zou ik nog een uitzondering maken. Ik twijfel nog tussen krinkeld white en miss amerika. Beide lichtgeurend.

  1. Ik heb er wat langbloeiende planten rondom staan, onder andere Geranium ‘Patricia’ en een Penstemon. Verder nog een Phlox en een herfstanemoon. Kies een variëteit met mooi blad dat lang goed blijft, je leverancier kan daar zeker bij helpen.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: