Verdovend

Uit de wortel van deze inheemse Valeriana officinalis  worden slaapverwekkende middelen gemaakt, alhoewel niet alle wetenschappelijk studies deze effecten bevestigen.

Zelf vind ik het gewoon een mooie plant, die tijdens de bloei een erg aangename geur verspreid. De plant voelt zich duidelijk in zijn sas (een inheemse plant), en dat is nog een beetje een eufemisme. Na de bloei verschijnen er zaadpluizen, die zich vrolijk door de wind laten vervoeren. De plant schiet nu zowat overal in de tuin op. Het lijkt alsof ik écht duizenden zaailingen heb verwijderd dit voorjaar.

Dit jaar zullen de bloemhoofdjes verwijderd worden na de bloei. Want hoe mooi de plant ook is,  en hoe lekker hij ook ruikt, het tiental planten dat ik nu heb laten volstaat.

15 gedachten over “Verdovend

    1. Als een plant zich echt woekerend uitzaait en niet inheems is, vliegt hij eruit. Ik wil niet dat die zich hier in de omgeving verspreiden. Maar aangezien deze inheems is , kan dat geen kwaad en is het inderdaad een kwestie van bijhouden

  1. En ik slaag er maar niet in de plant hier zich te laten vestigen…
    Wat de één te veel heeft, wil bij de ander maar niet groeien.

  2. Ook ik ben fan, hier staat hij voor het 2de jaar. Van zaailingen heb ik nog niets gemerkt, maar als ze komen, zijn ze meer dan welkom….

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: