Arabis

Van sommige planten vraag je jezelf af hoe ze het in ’t wild overleven. Dat deed ik ook eerst bij deze Arabis, een plantje dat qua loof geen 10 cm hoog wordt. Ondertussen is duidelijk dat het plantje wel een ondoordringbaar bladerdek maakt en flink uitbreidt. Nu staat het kleinood in volle bloei.

Deze staat niet in de tuin uit esthetische overwegingen, maar wel omdat ook deze een uitstekende drachtplant zou zijn voor bijen, en erg vroeg bloeit. Zelf zie ik niet zoveel leven op de planten,maar er staat dan ook wel ontzettend veel in bloei op dit ogenblik. Voor iemand met een kleine tuin is dit misschien wel een tip om wat extra leven in de tuin t epompen.

4 gedachten over “Arabis

  1. Het verwondert me altijd dat bloemen er van ver soms gewoontjes kunnen uitzien, tot je ze eens van dichtbij bekijkt.
    Ik ben eigenlijk fan van alles wat vroeg in het jaar bloeit, het geeft een tuin direct een ander aanzicht na de kale winter.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: