Helleborus

Menck’s berichtje  deed me er aan denken dat ik nú op helleborusjacht moest gaan. Het bezoek dat ik vorig jaar in mei aan ’t Wilgenbroek bracht was véél te laat. En dus vertrok ik vanmorgen richting ’t verre Brugge, om nog wat bijkomende planten aan te kopen.

H. ‘Red Spot’

Er was duidelijk véél meer keuze nu. Enkele heel mooie en nieuwe variëteiten werden alleen voorgesteld aan ’t publiek, maar zelfs dan bleef er meer dan voldoende keuze over. Of moet ik zeggen, teveel, want ik kocht uiteindelijk wel enkele planten meer dan voorzien.

Maar zeg nu zelf, de winterse bloemen en ’t wintergroene blad maken deze plant toch tot een echt plezier. Wanneer het te koud is blijft alles slap op de grond hangen, om dan zodra ’t weer wat beter wordt terug rechtop te komen.

H. ‘Apricot’

Er was tijdens mijn bezoek vanmorgen beduidend minder volk dan op de fotoserie van Menck, zodat ik rustig mijn ding kon doen.

H. ‘Green’

Ondertussen heeft alles een plaats gevonden in de Fruitberg.

H. ‘Red’

16 gedachten over “Helleborus

  1. Red spot, green en red bracht ik vorig jaar ook mee van daar, samen met nog een paar witte variëteiten en slaty blue, een zwart-paarse. Op green na doen ze het hier allemaal goed. Ik hoop volgend weekend nog een gaatje te vinden om nog eens naar ’t Wilgenbroek te rijden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: