Sneeuwwitje

De sneeuwklokjes priemen nu uit de grond in de schaduwtuin. In vrij behoorlijke aantallen, ik vreesde dat familie woelmuis het bestand flink zouden hebben uitgedund. Ik mag nogal hopen op een schaduwtuin die in de late winter bedekt is onder een dik tapijt sneeuwklokjes…

Wist je dat er ook bij sneeuwklokjes speciale bloemvormen bestaan? Verzamelaars betalen voor sommige variëteiten knotsgekke prijzen. In 2012 werd er £725 betaalt voor één bolletje Galanthus ‘Elizabeth Harrison’, dit jaar zou dat record opnieuw verbroken zijn…

In de fruitberg staat alleen banale ‘normale’ of ‘misvormde’ sneeuwklokjes. Die gele sneeuwklok, ik zou ze met plezier verwelkomen in de tuin. Maar dan moet ze toch nog bijna 1000 x goedkoper worden. Want ’t zou zonde zijn, als familie woelmuis net zo’n speciaal bolletje zou nuttigen als avondmaal op pakweg een blauwe maandag.

15 gedachten over “Sneeuwwitje

  1. Ik heb de galanthofielen altijd een bizarre stroming binnen de tuinbeweging gevonden. Iedere kleine afwijking in de bloem wordt als een andere variëteit beschouwd en -zoals je zegt – die prijzen die er dan aan kleven??? Voor die prijs kan je een hele stadstuin aanleggen. Maar ze hebben wel oog voor detail. Zelf heb ik niet zo veel zin om die details te bewonderen …. al liggend op de grond bedoel ik dan.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: