Lentegeur

Het is een gekend fenomeen. Na vele weken nat of koud weer wekken de eerste zonnestralen de tuinier uit zijn of haar lange winterslaap.

De kentering in het weer zette zich al gisterenmorgen in, zodat de snoeicursus gewoon kon doorgaan en de geplande geplande soep om de deelnemers van de snoeicursus op te warmen niet écht nodig was.

Vandaag was het gewoon warm in de tuin. De geur van de lente was duidelijk waarneembaar. Ik vermoed dat ik niet de enige tuinier was die de roep van zijn tuin niet kon weerstaan. Na gisteren enkele planten te snoeien met veel uitleg, snoeide ik vanmorgen alle kleinfruit in minder dan twee uur. Er moet nog één en ander opgeruimd worden, maar op de Jostabes en de Ribes aureum na is het snoeiwerk voor wat betreft het kleinfruit klaar.

De kippen kregen ook nog eens een net nachthok (dat was weer veel te lang geleden), en de pompoenen die de voorbije week bevroren waren werden met zijn allen verzameld op de composthoop.

De tuin bereidt zich ondertussen ook voor op een lenteoffensief. Overal zie je zwellende knoppen, opkomende vaste planten en bollen.

De eerste krokussen staan nu eindelijk  in bloei, maar de grote massa gaat niet lang meer op zich laten wachten. Ook de sneeuwklokjes starten een offensief.

21 gedachten over “Lentegeur

  1. Die foto van die hamamelis is prachtig! En je krokussen staan zeker al verder dan hier, als zag ik na de uurtjes zon van dit weekend een groot verschil op twee dagen tijd. En verder heb je zeker gelijk: geen tuinier die niet begint af te tellen na wat zonnige uren als deze van dit weekend!

  2. Ik houd me nog wat in om in de eigen tuin te beginnen werken; er zijn drie egels hun winterslaap aan het houden. Misschien moet ik onderhand maar eens een wekker zetten? 😉
    Mooie foto’s alweer; vooral de hamamelis springt enorm in het oog!

    1. Bij nader inzicht: één egel. De overige twee “nestjes” trof ik leeg aan. Misschien waren het wel ‘probeerbouwsels’ van een en dezelfde egel?

  3. Jullie lopen flink op ons voor. De sneeuw is wel weg, maar het is nog flink koud, en op koolmeesjes, merels en sommige katten na, voelen we nog geen voorjaar…
    Zelfs de sneeuwklokjes zitten nog in de knop.

  4. Mooie foto’s van de ontluikende lente. De tuin roept hier ook maar na enkele metalcore concerten met de dochter ben ik precies een beetje dover geworden. Eerst ook nog de lokale paddenoverzet voorbereiden. En dan hebben we nog een serre besteld ook…, ’t belooft een drukke lente te worden.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: