Omgewaaid

’t Voorbije jaar vertelde ik enkele keren iets over de aanleg van de bloemenweide. Ik heb vrij lang getwijfeld over de plaats waar ik die bloemenweide zou aanleggen, helemaal achteraan in de tuin of tussen de schaduwtuin en de fruitkamers.

Knap toch? Zo’n oude stronk in de bloemenweide…

De aanwezigheid van een oude boomstronk gaf de doorslag, maar met die keuze werd het toevoegen van een moestuin een heel stuk minder evident.

Nog geen jaar nadat ik startte met de aanleg van die bloemenweide, is de stronk omgewaaid… Bovendien pal over het wandelpaadje door de bloemenweide. Ik had zelf al voorzien om de stronk te laten liggen in de bloemenweide eens hij omgevallen was. Maar dan moest hij wel wat verlegd worden. Samen met mijn twee zonen werd de stronk verlegd. 

Het resultaat van de eerste poging vond ik maar niets. En dus werd de stronk nogmaals verlegd… Nadien werd zijn positie verankerd met enkele blokjes hout onder de stronk.

Zo is het een pak beter

Hij zal nu als liggend ornament verder mogen vergaan in de bloemenweide, maar ik had hem toch nog graag enkele jaren rechtop zien staan… Ik ben in ieder geval benieuwd wat voor leven dit nu gaat aantrekken.

26 gedachten over “Omgewaaid

 1. Daar kan ik Ludo helemaal in bijtreden. In onze tuin liggen ook hier en daar stronken. Dat worden snel mini biotopen, en ook de amfibieën zijn er dol op.
  Juist opletten bij mist want voor je het weet heb je een monster van Loch Ness in je bloemenweide 😉

 2. Die bloemenweide…, een zitje erbij…, en ik ben de hele namiddag zoet… Prachtig ! En die boomstronk, die zal inderdaad een schuilplaats worden voor heel veel kleine beestjes…
  Lie(f)s.

 3. Heerlijk, zo’n bloemenweide. Het zal misschien een gekke vraag zijn maar hoe krijg je zo’n bloemenweide: gooi je allerlei zaadjes door elkaar heen? Ik ben me namelijk alvast een beetje aan het oriënteren voor de komende lente/zomer!

 4. Dat is toch echt leuk, een neergestorte boomstam op eigen terrein die, net als in het oerwoud, mag vergaan. Lijkt me leuk om daar ook regelmatig een verslag van te zien.
  De stam is ook best decoratief.

 5. Zo’n stronk in de tuin is een echte aanwinst. Niet alleen mooi om naar te kijken, maar het leven dat zich er binnen de kortste keren zal op ontwikkelen, maakt die neergestorte jongen ook nog ’s heel erg boeiend.

 6. Een prachtexemplaar!
  Voor en achter heb ik kleiner hout liggen.
  Tot nu toe kijk ik alleen vol verwachting naar de veranderingen uit.

  Voorbij komend kan ik tegelijkertijd mijn Beste Wensen bij jou achterlaten;

  Fijne Feestdagen!

  Vriendelijke groet,

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: