Winterbescherming

Na twee strenge winters was de voorbije winter een winter die geen winter was. Ook dit jaar hebben we amper noemenswaardige vorst gezien.
Onder deze klimatlogische omstandigheden is het overhouden van planten die niet geheel winterhard zijn kinderspel. Maar voor volgende week wordt een eerste periode met flinke nachtvorst voorspeld. en dus wordt het tijd om de meest wintergevoelige planten al wat bescherming te geven.

De Artisjok kreeg als eerste een warm jasje van stro. Een beetje gaas rondom de plant, en daarna opvullen met stro.

Niet alleen koude maar ook vocht kan een groot probleem vormen. Dat hou ik een beetje in ’t oog (eventuel vervang ik ’t stro door ander stro). Elders in de tuin worden ook enkele planten afgedekt met stro (met gaas eroverheen om alles netjes ter plaatse te houden).
Andere planten krijgen een vliesdoek als bescherming.
Het maakt de tuin er zeker niet mooier uit, maar ’t is een noodzakelijk kwaad …

8 gedachten over “Winterbescherming

  1. Het lijkt wel even iets serieuzer te gaan worden met de kou. Een paar graden nachtvorst kunnen een aantal subtropische planten nog wel hebben, maar ik ga een aantal planten naar de schuur sjouwen.
    De artisjok e.a. zullen je dankbaar zijn!

  2. Ik had het genoegen je mooie artisjok in volle bloei te zien tijdens de opentuindagen. Voor zo’n prachtexemplaar kan je wel eens een winterkleed aantrekken, zou zonde zijn als hij wegrot of doodvriest.

  3. Ach, wat is die bovenste foto ook weer prachtig! Een fijne jaarwisseling Fruitberg. Hoop dat 2015 een mooi en goed jaar voor jullie wordt.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: