Eerste Gezicht Jaargang 2 / November

Het is vandaag 1 november, hier is dus een nieuwe aflevering van het Eerste Zicht , een stokje dat in 2012 in mei werd gegooid door Annetanne. Iedere eerste dag van de maand toonden meerdere bloggers een overzichtsfoto van hun tuin, om de evolutie van die tuin te laten zien. De meeste bloggers zijn er begin 2014 (of vroeger) mee gestopt, maar mijn doel is om dit enkele jaren vol te houden zodat er op termijn een time-lapse van de ontwikkeling van de tuin overblijft. De foto’s worden per beeldhoek in een slideshow opgenomen.

Iedere foto is aanklikbaar, zodat je een groter exemplaar te zien krijgt indien je dat wenst.

Voortuin.

Eigenlijk is er niet veel veranderd in de voortuin. Anemone ‘Honorine Jobert’ staat nog volop in bloei (terwijl de roze variëteiten in de tuin allemaal al lang uitgebloeid zijn). Ondanks het mooie weer begint het vervak nu duidelijk zichtbaar te worden …

Slideshow : Evolutie http://supermasj.zenfolio.com/p898793373/slideshow.

Nectartuin

Nu de asters zo goed als uitgebloeid zijn, ebt de kleur langzaam verder weg uit deze border. Hongere vlinders kunnen zich nog steeds laven aan de Verbena bonariensis, en ook Salvia uliginosa en de geraniums zorgen voor kleur.

> Slideshow : http://supermasj.zenfolio.com/p692170129/slideshow

Terras

Ook rond het terras staat er nog wel één en ander in bloei, maar lijkt het begin van einde al ingezet. Het gebrek aan zon (dit stuk tuin ligt nu zowat heel de dag in de schaduw), laat zich voelen.
En : http://supermasj.zenfolio.com/p627678542/slideshow

Tuin achter de woning

Na de aanpassingswerken in de gele border, twee weken geleden, is de meeste kleur verdwenen. De notelaar laat nu ook het blad vallen.

Hopla!: http://supermasj.zenfolio.com/p964328696/slideshow

Schaduwtuin

Met het vallen van het notelaarblad, kunnen de hosta nog enkele dagen profiteren van wat extra zon. Maar ook hier gaat het groen met rasse schreden achteruit.

Voilà : http://supermasj.zenfolio.com/p574527728/slideshow

Pruimenhaag

De pompoenenwildernis is ondertussen helemaal verwijderd, en de perenbomen en pruimelaars zijn quasi bladloos. Het ziet er allemaal een beetje netter uit (maar de borderzomen zijn wel nog altijd helemaal overgroeid met groen).

Met de bijhorende slideshow http://supermasj.zenfolio.com/p1045601173/slideshow

14 gedachten over “Eerste Gezicht Jaargang 2 / November

  1. De langer wordende schaduwen door de laagstaande herfstzon, nekken de discretie van de fotograaf. 😀
    Maar ’t blijft genieten, dat dan weer wel.

  2. Het valt me op hoe lekker vol alles al is, vooral in de nectartuin. Het zal je voldoening geven dat de startfase nu voorbij is. Prachtig dat lage licht met de schaduw van de fotograaf herhaaldelijk in beeld 😉

  3. Je begint het al duidelijk te zien vind ik, het verschil. (Zou ook wel wat sneu zijn als je nog helemaal geen verschil zag natuurlijk!)

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: