Die maand in de Fruitberg – November 2014

Dit jaar post ik iedere maand 4 foto’s volgens het traditionele rijmpje ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’.

De uitleg vind je hier terug.

Ik had verondersteld dat het invullen van de verschillende thema’s in november moeilijk zou worden. Maar onder meer dankzij het warme weer van de voorbije weken was het invullen van deze opdracht, tegen alle verwachtingen in, erg makkelijk. Ik had zelfs begin november keuze te over in zowat alle thema’s. Om het lot niet te tarten heb ik dit week-end de nodige foto’s gemaakt. Ik reken voor december op de winterbloeiende planten die allemaal knoppen beginnen aanmaken.

Deze Buddleja ‘Morning Mist’ (voorheen Buddleja ‘Silver Anniversary’ komt langzaamaan in bloei. De meerwaarde van de plant zijn de mooie grijze bladeren
De komende maanden zullen de vogels zich te goed doen aan de bessen van de Hulst.
Ik heb twee verschillende ‘ossentongen’ , deze Anchusa officinalis (gewone Ossentong) is een tweejarig of overblijvende plant uit de familie van de Boraginaceae. De andere, Pentaglottis sempervirens (Overblijvende ossentong), is een vaste plant. Beide planten zouden inheems zijn. De bloemen van deze Gewone ossentong zijn eerst dieppaars van kleur om dan blauwer te kleuren. Beide planten zijn uitstekende drachtplanten voor bijen.

 Bovenaan: Something Old: de rode wingerd volop in bloei

10 gedachten over “Die maand in de Fruitberg – November 2014

  1. Is dat een bescheiden herbloei bij de Buddleja ‘Morning Mist’? Want die soort bloeit doorgaans toch zo rond einde lente / begin zomer?
    En verder: er kan niet genoeg wilde wingerd zijn op deze wereld. 😉

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: