Lofzang aan de Geranium

Heel wat Geraniums bloeien al sinds mei en gaan nog steeds onverdroten door met het bezorgen van kleur in de tuin. Deze langbloeiende geraniums zijn bijna allemaal uitstekende bodembedekkers, zijn probleemloze groeiers en goede nectarplanten voor (solitaire) bijen en zweefvliegen. Kortom ze horen ook thuis in uw tuin.

Geranium ‘Rozanne’
Geranium ‘Havanna Blues’
Geranium ‘Tiny monster’
Geranium ‘Pink Penny’
Geranium ‘Brookside’ bloeit in tegenstelling tot al deze andere schoonheden niet van mei tot oktober, maar kent twee periodes van forse bloei.

Foto bovenaan : Geranium ‘Patricia’

20 gedachten over “Lofzang aan de Geranium

  1. Ik heb ook een 3 tal soorten in de tuin staan, maar welke? Fijn dat je ze eens in de kijker plaatst, bij de meeste mensen blijft geranium een synoniem voor de rode ‘ouderwetse’ pelargonium op de vensterbank bij de bomma.

  2. Rozanne en Brookside doen het hier ook prima al valt de laatste hier wel naar beneden omdat zijn stengels zo lang zijn. Is mijn inziens inderdaad een van de beste vaste planten (met ontzettelijk veel keuze) om lange tijd kleur in je tuin te hebben en ze doen het ook prima in pot waar de laagblijvende de rand mooi overgroeien.

  3. Geraniums zijn ook hier favoriet, maar jij hebt uitgekiende langbloeiende soorten geplant.
    Daar heb je boven een heel mooi (bewaar)lijstje van gemaakt met prachtige foto’s.

  4. Ja, echt mooi, maar je moet ze wel af en toe eens bijknippen om te vermijden dat het een onverdroten treurnis wordt, zo van die verlepte, zich vertakkende tuingeraniums tot in de uiterste hoeken van je border 😉 Maar verder een absoluut plezier, zeker.

    1. Daar heb ik niet zo veel last van. Ik heb alleen met Geranium endressii een probleem, die vormt een bladpol van diameter 50 cm, en dan allemaal bloemscheuten die 50 cm langer uitgroeien over de grond, een eigenaardig zicht.:D

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: