Good/Bad

Wanneer je het woord Hosta laat vallen krijg je steevast de vraag “Wat doe jij tegen de slakken?”. Ik antwoord steeds dat ik in de eerste plaats Hosta met een goede bladsubstantie plant. Dat voorkomt al veel problemen.

De twee planten hieronder staan op minder dan een meter van mekaar…

De bovenste Hosta ziet er ver in oktober ook al lang niet fris en monter meer uit, maar het verschil met de andere plant spreekt volgens mij boekdelen.

De Hosta bovenaan ‘Hosta Princess Amalia’ ziet er nog beter uit, maar dat is omdat het een vrij recente aanwinst is en die de voorbije weken flink gegroeid is, op een plaats in de tuin waar er blijkbaar minder slakken rondlopen.

 

12 gedachten over “Good/Bad

  1. Quasi al onze hosta’s staan in potten. Vanaf volgend voorjaar kleef ik rond de potten een strook kopertape. Als een slak langs de pot naar boven kruipt en de kopertape aanraakt, voelt ze een klein schokje en maakt ze rechtsomkeer.
    Koperen anti-slakkentape is een milieuvriendelijke en doeltreffende manier om slakken weg te houden. De tape is niet giftig en zeer snel en eenvoudig aan te brengen. Werkt dag en nacht, zelfs als de tape nat is. O ja, de tape kan ook aangebracht worden op boomstammen, wat voorkomt dat slakken omhoog klimmen.

  2. Er zullen altijd wel zwakke broeders onder onze planten zijn, die het slachtoffer worden van vraat. Wat betreft het kopertape (Menck) om potten heen, heb ik goede ervaringen. Alleen wordt dat tape er na een paar jaar niet beter op, dan moet je het vervangen.

  3. Wat apart, dat van die kopertape. Wist ik niet. Ik heb mijn hosta’s tegenwoordig maar in potten, in de grond ging het absoluut niet met die slakken. In potten gaat het prima.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: