Welkom

Volgens de vlindertellingen van 2013 en 2014 was de Gehakkelde Aurelia één van de meest voorkomende dagvlinders in Vlaanderen. In de fruitberg was het heel ’t jaar door een zeldzame gast, maar de voorbije weken zijn ze steeds van de partij in de nectartuin, met dank aan de Verbena bonariensis.

 

13 gedachten over “Welkom

  1. Hier is die inderdaad heel algemeen, ik zag er heel de zomer. De verbena lokte de voorbije zonnige dagen (naast dagpauwogen, atalanta”s en kleine vos) een paar distelvlinders, en die had ik dit jaar nog niet gezien. Fijne plant, die verbena!

  2. Mooi vlindertje, die hier ook heel de zomer te zien was, de laatste weken vooral op de (over)rijpe druiven. De verbena zaailingen en salvia stekken die je me cadeau deed op de opentuindagen doen het goed hier, nog wat aarzelend maar ik verwacht er veel van volgend seizoen!

      1. Zelfs de salvia staat ook in bloei, en ja ik hoop ook dat de verbena zich rijkelijk uitzaait! Ik kan nog altijd een bladerdekentje voorzien voor de salvia 😉 .

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: