Water

Het tweede week-end van oktober zijn er de tuindagen van Beervelde. Het mooie weer toen ik vanmorgen vertrok was spoorloos verdwenen toen ik om 10h00 ’s morgens het park van Beervelde binnenstapte : het begon net te regenen. De volgende 2h30 dat ik er rondliep stopte het eigenlijk niet met regenen. Om er helemaal een feest van te maken had ik mijn jas thuis vergeten. Strak plan!

Na zoveel edities zijn er enkele tradities (het nuttigen van een broodje met verse, ambachtelijke geitenkaas van ‘La Chèvrerie des Waides’), maar je ontdekt toch nog nieuwe dingen. Je ziet ook over de jaren heen hoe de plantenselecties bepaalde modes volgen. Zo zijn asters hot, laat dat duidelijk zijn. En ’t zelfde geldt voor echinacea, in alle mogelijke kleuren.

Plaats heb ik eigenlijk niet meer in mijn tuin. Het doel van deze editie was bollen aanschaffen, en dat is behoorlijk goed gelukt. Bovendien vond ik ook enkele Delphinium Elatum hybriden. En bij de de stand van de Wiltfang tikte ik een stel goede handschoenen op de kop.

Maar tegen dan was ik zo doordrenkt dat ik huiswaarts keerde. Je zou medelijden krijgen met de exposanten. Er komt niet alleen minder volk opdagen bij zo’n rotweer, er wordt duidelijk veel minder aangekocht. De plantencrèche was zo goed als leeg. De vorige herfsteditie was ook al helemaal in ’t water gevallen, met een fikse storm op zondagnamiddag op de koop toe waardoor de beurs voortijdig moest sluiten. Ik wens ze allemaal beter weer morgen, en hoop dat ze niet al die planten die ze mooi opstelden terug naar huis moeten zeulen.

12 gedachten over “Water

  1. Wellicht kan deze zondag nog wat goedmaken voor de standhouders in Beervelde. ’t Is grijs buiten, althans aan de kust, maar de regen blijft vooralsnog uit.

  2. Beervelde is super inspirerend; zou heel graag nog eens gaan, maar het komt er nooit van. En deze herfst is het erg moeilijk om niet van asters te houden; ze staan zo mooi in die constant prachtige najaarszon.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: