Bijna 150…

Ondertussen heeft deze blog 149 volgers, en gemiddeld 350 hits per dag. Maar spammers lijken ‘mijn adres’ te hebben gevonden, de voorbije dagen haal ik meer dan 50 spamreacties per dag. Eergisteren viel me op dat er bijna 1000 berichten in de spamfilter zaten. Tot nu werkte die filter feilloos, dus had ik ook geen zin om die te controleren. Selecteer alle berichten, en dan verwijderen…

Maar blijkbaar loopt er toch één en ander mis met die spamfilter, want iemand was zo vriendelijk mij te melden dat haar reacties nooit gepubliceerd geraken. Een eerste reactie wordt standaard geblokkeerd (en wacht op mijn goedkeuring), maar in haar geval belandde die reactie sito presto in de spambox. Dat is nu rechtgezet. Bovendien vond ik ook nog een reactie van een vaste bezoeker terug, terwijl zijn reactie van vandaag geen last had van die spamfilter.

Dus : als er hier de voorbije weken één van je reacties niet is ‘doorgekomen’, is dat ofwel omdat het gore spam was (neen, ik ben niet geïnteresseerd in penisverlengingen), ofwel omdat de spamfilter zich vergist heeft… Als het probleem zich nog eens voordoet, kan je me altijd een mailtje sturen (een gmail account met de naam fruitberg )…

En ik ga die spamfilter iets nauwgezetter opvolgen. En dat is misschien ook een tip voor andere wordpressgebruikers …

14 gedachten over “Bijna 150…

  1. Mijn blog krijgt opmerkelijk weinig spam te verwerken. Fijn zo, ook al zegt de hoeveelheid spam mijns inziens ook wel wat over de populariteit van een blog: hoe meer, hoe populairder. ‘Ieder nadeel heb zijn voordeel’, niet? 😉

  2. Ben heel tevreden over mijn blogger-spamfilter, heb hierdoor ook geen woordverificatie of ‘bewijs dat je geen robot bent’ nodig. Nochtans zijn de spam-reacties altijd bijzonder lovend over mijn blog 🙂 ….. om tenslotte een link te dumpen naar één of andere griezelige site.

  3. Ik ben ook net een WordPress blog begonnen over mijn moestuin. Ik hoop dat het mee gaat vallen met de spam, maar het is dan ook nog niet zo’n bekend blog 🙂 Zou je mijn moestuin blog op willen nemen in je Blogroll?
    Alvast bedankt en ik ga je blog ook volgen!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: