Indian summer

Na de zondvloed van augustus is het nu al twee weken mooi weer. Terwijl enkele planten er al de brui hebben aan gegeven, zijn er toch nog heel wat planten die leven in de brouwerij brengen.

Maar vooral het insectenleven komt terug op gang, ik zie nu veel meer vlinders dan begin augustus. Er is voor hen ook een keuze te over in waardplanten.

De distelvlinder was vorig jaar één van de meest frequente diertjes in de fruitberg, dit jaar bijna niet gezien
Deze Atlanta is echt te groot voor de gaatjes in ’t insectenhotel

Maar verder zie ik ook her en der rupsen.

Ik plantte dit jaar 5 flinke venkelplanten. Op elke plant vind je nu wel één van deze schoonheden (rups van de koninginnepage)
Deze rups ken ik niet. Iemand een idee.

Ik schreef al vroeger op ’t jaar dat de Astrantia uitblonk in het lokken van bestuivers. De maskerbijen zijn ondertussen al lang verdwenen, maar de laatste weken worden ze enorm veel bevlogen door wespen.

Een aangenaam weertje om in de tuin te werken. Hier en daar wordt nog wat geschoven met enkele planten, maar ’t is nu toch vooral wieden geblazen. En ondertussen genieten van de warme herfstzon (enfin, ’t is eigenlijk nog zomer). En van de bloemen. Hieronder nog wat foto’s… Ik teken onmiddellijk voor nog twee weken zo’n weer .

Deze opengaande bloem van Daucus carota heeft de ‘SNOB’ aflevering deze maand net niet gehaald
Sedum ‘Mr Goodbud’
De eerste margrieten staan nu in bloei in de bloemenweide.

26 gedachten over “Indian summer

  1. Ik teken mee. Waar is de petitie? 🙂 En ik zie bij jou toch vooral ‘summer’, dat idian is bij jouw tuin nog niet gearriveerd, lijkt me.

  2. Hier in D hebben ze een zeer warme week voorspeld (doen ze trouwens dikwijls….) Massas bloeiende klaver met dito vlinders allerlei.
    Btw: ‘Konininnepage’ noemt men hier ‘Zwaluwstaartvlinder’. Ook niet mis, hé.

  3. Opvallend hoe alles weer opleeft na die natte maand augustus. Ik heb plots weer bakken herfstframbozen (de voorbije weken waren ze beschimmeld voor ik ze kon plukken) en de courgetteplanten hebben een tweede leven gekregen en produceren alsof het hoogzomer is 🙂

  4. De rups van de koninginnepage is echt een plaatje.
    De vlinders fourageren hier ook volop, al zijn de soorten eerder beperkt. Heerlijke foto’s!

  5. Ik teken voor nog een maand of wat erbij. Dan, in december, een pak sneeuw dat mag blijven liggen tot half januari. Vervolgens weer dit weer.Het ultieme Paradijs is dat. Wat zijn ze weer beeldschoon, je foto’s. Die vlinder!!! Zo prachtig!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: