En ’t fruit?

De eerste pruimen zijn rijp. Pruim ‘Belle de Thuin’ levert erg groot en uitzonderlijk lekkere en sappige vruchten af. Dit ras is opgenomen in de lijst van ziektevrije bomen van Gembloux (RGF). Van de 2 jaar geleden aangeplantte pruimelaars zullen er dit jaar 5 vruchten dragen.
Deze vijg ‘Del Portugallo’ levert onwaarschijnlijk grote en lekkere vruchten (maar nog steeds maar enkele, de planten in pot groeien (en dragen)  lang niet zo goed als die in volle grond)
Mooie oogst niet?
Ondertussen over hun hoogtepunt heen, maar één van de échte toppers in de tuin, deze Japanse wijnbes
Welgeteld 3 abrikozen werden er dit jaar geoogst (lekker). En Twee platte nectarines (OK). De perzik ‘Avalon Pride’ liet ik te lang aan de boom hangen en perzik ‘Benedicte’ heeft slechts twee vruchten die nog aan ’t afrijpen zijn. Geen onverdeeld succes, maar alle begin is moeilijk zeker?
De druivenoogst lijkt ook behoorlijk te worden

 

6 gedachten over “En ’t fruit?

  1. Dat begint daar stillekes aan op de hoorn des overvloeds te lijken ! Ik eet hier ook al weken aalbessen en die blijven maar komen. De Mirabelles heb ik al moeten ondersteunen en ik hoop dat de takken van de oude appelaar het gaan houden onder het gewicht van al die appels. Wat een topjaar ;-).

  2. Pruimen oogsten schijnen dit jaar zéér overvloedig te zijn. Heerlijk die veelheid aan fruit bij jou!
    Bij ons tegen de schutting zijn de eerste Japanse wijnbessen de afgelopen week gerijpt. Leuk dat jij het een echte topper noemt; haast iedereen heeft wel een zonnig plekje waar hij kan gedijen. De plant beloont je met een veelheid van heerlijke bessen, maar daar weet jij alles van af 😉

  3. Hier thuis zijn wel al 15-tal jaar aan het experimenteren met vijgen. Het beste resultaat krijgen we
    door ze in de volle grond te planten, dicht bij een muur zodat ze warmer staan in de winter en in arme grond die jaarlijks gekalkt wordt. Vooral het aspect arme grond is cruciaal voor veel vijgen te hebben.

    Een vijg is heel gemakkelijk te vermeerderen door winterstekken te nemen overigens. Veel succes nog met je oogst!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: