Bij

Pol, de buurman van mijn ouders, had 6 bijenkorven. In de ouderlijke tuin krioelde het dus steeds van de honingbijen. Nogal logisch, wanneer er 100 000 bijen op 300 meter afstand wonen. Vandaar dat mijn referentiekader voor het aantal bijen in de tuin waarschijnlijk enigszins vertekend is. Maar ze waren de voorbije jaren zo goed als afwezig in de Fruitberg.

Daar komt toch enige verandering in. Ik zie nu voortdurend honingbijen in de tuin. Lang geen hoeveelheden die de vergelijking kunnen doorstaan met de ouderlijke tuin. Maar mijn buurman is duivenmelker, geen imker. Een bewijs dat het aanplanten van enkele bloemen in de tuin al een positieve impact heeft .

Gek genoeg vliegen de bijen voornamelijk op Verbena bonariensis, terwijl ze het grote klaverveld in de achtertuin volledig lijken te negeren. Terwijl die laatste in theorie een betere drachtplant zou zijn. Ik vermoed dat mijn bijen ongeletterd zijn 🙂

13 gedachten over “Bij

  1. Soms weet ik niet wat ik hier leuker vind: je verhalen of je – werkelijk schitterende foto’s. Echt. die bij is prachtig.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: