Micro-zicht – Juni

Een tijdje geleden lanceerde Zem haar eerste ‘bodemzicht‘. Iedere maand een foto van een m² tuin, om de evolutie doorheen het jaar op te volgen. In tegenstelling tot het Eerste Gezicht geen wijds beeld van de tuin, maar de evolutie van een klein stukje tuin. Een knap idee, en dus treed ik met plezier in haar voetsporen. Ik pas het wel lichtjes aan voor mijn tuin, het stukje dat ik toon is de pioenenborder van de voortuin, ongeveer 6m² groot.

De foto’s komen deze maand erg laat in de maand, omdat ik beslist heb te fotograferen na het snoeien van de taxushaagjes. En dat snoeien van de taxus moest wachten op de vergrootdehoop-actie. Ondertussen is alle taxus gesnoeid, mijn bijdrage aan de hoop is eerder symbolisch dan structureel : 65 liter snoeisel. We troosten ons met de gedachte dat vele kleine één grote maken, en vanaf volgend jaar moet ik zowiezo 5 x zo veel planten snoeien.
Maar goed, terug naar het onderwerp. Microzicht van de pioenenborder. Met die snoeibeurt zijn de haagjes nog niet perfect, maar ze zijn in ieder geval al iets minder rommelig.
De border staat er nu erg kleurrijk bij. Zelf de klimroos die ik nog eind april aanplantte staat nu in bloei. De andere planten in de linkerzijde laten wel nog op zich wachten (Penstemon en Digitalis), maar die zijn nog niet zo lang geleden aangeplant.
Ben ik dan tevreden met het resultaat? Niet echt. De Verbascum chaixii staat teveel op een lijn, dat doet lang niet natuurlijk aan. Er moet dus nog wat gesleuteld worden aan dit stukje tuin. Verder kan ik er best mee leven.

https://i0.wp.com/supermasj.zenfolio.com/img/s6/v135/p28863277-4.jpg


6 gedachten over “Micro-zicht – Juni

  1. Groot verschil met mei, maar dat hoort ook zo. Lekker groen wordt het al.
    De digitalis wacht waarschijnlijk tot volgend jaar, maar ik vind de drie exemplaren van de Verbascum – een witte! – prachtig. Verplanten van toortsen is niet altijd succesvol, maar hopelijk gaan ze zich ook royaal uitzaaien.

  2. Leuk, zo’n border. Ik heb het afgelopen weekend in mijn weekend ook een soort border in mijn tuin gemaakt en ben nu aan het uitzoeken welke vaste planten/struiken ik daar het beste neer kan zetten. Ik wil er een hoekje hebben waar altijd wel iets in bloei staat. Nu staat er alleen een Leeuwenbekje. Dat schiet niet op. Als je tips hebt hoor ik het graag Fruitberg!

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: