LenteLeven

Dit week-end heb ik een redelijk aanzienlijke wiedend doorgebracht. Terwijl de meeste mensen hun tenen gaan krullen bij de gedachte alleen, kan ik me daar gerust wel mee amuseren, door om me heen te kijken naar het leven in de tuin.
Wat me erg aangenaam verraste was de grote hoeveelheid lieveheersbeestjes die zich door onze tuin wandelden. Wanneer ik spreek over honderden, overdrijf ik niet. Een aandeel onder hen wandelde, zonder schaamte, copulerend voorbij. Ook hun bloed pompt duidelijk sneller door hun aders.

Hommels en metselbijen in overvloed in de tuin. Dat levert enkele mooie plaatjes op tijdens een korte break in het wiedwerk.

 

11 gedachten over “LenteLeven

  1. Inderdaad heel mooie plaatjes!
    De lieveheersbeesten zijn gelukkig in onze tuin ook al talrijk aanwezig. En ’t is nodig, want de bladluizen hebben het rozelaartje op m’n binnenkoer ontdekt. Die zijn ook zonder schaamte 🙂

  2. En het zijn blijkbaar dan ook nog de inheemse lieveheersbeestjes, van bladluizen zullen ze in de Fruitberg dit jaar weinig last hebben! De metselbijen zijn druk bezig, hier ook ,en ook met copuleren 😉 .

    1. Ik denk niet dat dat veel impact heeft op het insectenbestand. De diversiteit zal in een wijk misschien wel wat kleiner zijn dan in mijn omgeving (met enkele wilde stukken vlakbij).
      Zorgen voor nectarplanten heel de lente en zomer (en herfst), en enkele jaren geduld, ze komen wel

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: