Micro-zicht – Maart

Een tijdje geleden lanceerde Zem haar eerste ‘bodemzicht‘. Iedere maand een foto van een m² tuin, om de evolutie doorheen het jaar op te volgen. In tegenstelling tot het Eerste Gezicht geen wijds beeld van de tuin, maar de evolutie van een klein stukje tuin. Een knap idee, en dus treed ik met plezier in haar voetsporen. Ik pas het wel lichtjes aan voor mijn tuin, het stukje dat ik toon is de pioenenborder van de voortuin, ongeveer 6m² groot.

Vandaag, tijdens het wieden, even een pauze genomen, om de foto’s te maken en te posten, voilà.De veranderingen ten opzichte van vorige maand zijn erg opvallend. Zowat alle planten hebben er – door het mooie weer – de volle vaart achter gezet. Vooral de pioenen hebben hun start niet gemist en hebben het duidelijk naar hun zin, afgaande op de forse volumetoename van de planten. En dat is een fijn gegeven, want een pioenborder zonder pioenen, ’t zou vreemd zijn.

Er is vorig week-end wel nog één en ander aangepast in deze border, maar voor de rest van ’t jaar ben ik niet van plan om hier nog in te grijpen. Er moet wel nog eens wat gewied worden één dezer. Nu is het alleen nog afwachten tot er terug kleur is in dit stukje tuin. Ik vermoed dat er over een maand al wat kleur zal te zien zijn.

Vandaag is er ook opnieuw een vooraanzicht beschikbaar…


En nu ga ik verder “werken” in de tuin.

3 gedachten over “Micro-zicht – Maart

  1. Erg leuk om zo met de neus bovenop dat stukje tuin te “staan”: er is – hoe kan het ook anders na de uitzonderlijk zachte maart – veel groen te zien, en de pioenen zetten de spurt erin!

  2. Het begint nu echt allemaal te groeien he? In het zuiden is er net wat meer bloesem op dit moment dan in het hoge noorden. Hier valt het nog wat tegen. Jammer is dat altijd.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: