Verzamelen of Jacht?

Niet zo lang geleden las ik ergens een lijstje met vervelende vragen uit sollicitatiegesprekken. Eén van de vragen was “Ben je een Verzamelaar of een Jager”.

Met mijn aangeboren impulsiviteit dacht ik onmiddellijk ‘Verzamelaar’, maar toen sloeg de twijfel toch toe… Wat vind ik nu het leukste? Een hele verzameling planten in de tuin hebben staan of het op zoek gaan naar die soms zeldzame schoonheden. Googlen op internet, mails sturen naar verkoopsadressen,…

Ik denk dat ik toch enigszins overhel in de richting van de tweede optie.  Het is telkens heel fijn wanneer je net dat ras dat je zocht kan vinden.

Soms maak ik de jacht ook nodeloos lang en ingewikkeld. Ik zocht al sinds begin vorig jaar naar Schizophragma hydrangeoides ‘Moonlight’, om hem dan uiteindelijk te vinden in de catalogus van één van mijn vaste adressen. Schizophragma is een klimplant die enigzins lijkt op Hydrangea petiolaris, maar het blad is veel mooier en de bloemschermen net iets groter.

En laat nu net deze variëteit ‘Moonlight’ in één van beide elementen nog net iets meer uitblinken: het blad krijgt een  grijze tekening.

De jacht is hier nu afgelopen. Er volgt nog een grote bollenbestelling op ’t einde van ’t jaar, maar alles staat nu ongeveer vol 🙂

12 gedachten over “Verzamelen of Jacht?

  1. Je zou ook kunnen antwoorden dat we afstammen van de jager-verzamelaar die hier een paar duizend jaar geleden rondtrok ;-). Je jacht heeft alleszins een mooie verzameling opgeleverd !

  2. Als je een verzamelaar bent, dan ben je automatisch ook een jager. Want wie niet jaagt, zal namelijk nooit iets kunnen verzamelen. Ik ben dus beide. 😉

  3. Ik vond deze klimplant hier aan de zwarte ring richting Lummen (Lieten-Lieten) na aanraden van de VELT-man die de tuin kwam ‘keuren’. Dit jaar geen vorstschade maar vorig jaar wel fors terug gevroren (staat in pot op noorderkant). Ik heb nog geen bloemen gehad maar op de foto’s ziet het er mooi uit. De klimhortensia doet het hier beter.

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: