Boomklever

Een stel boomklevers maakt hier de buurt onveilig aan de voedersilo’s. Alle andere vogels worden door hen weggejaagd.

De boomklevers waren vorig jaar ook trouwe gasten aan de voedertafel, in de zomer hoor ik alleen hun karakteristiek gefluit in de struiken van de buren, maar zie ik ze nooit.

 

Zoals al eerder gezegd, ik ben absoluut geen ‘tele’-fotograaf. Ik beschik over vijf lenzen, maar de langste brandpuntsafstand waarover ik beschik is 200 mm op een FullFrame camera. Vogeltjes fotograferen is in mijn geval dus mezelf behelpen…

21 gedachten over “Boomklever

  1. Wat een prachtige foto! In de struiken van de buren hoorde ik ook regelmatig een soort gefluit maar ik ging er altijd maar vanuit dat het mussen waren. Het zouden dus ook boomklevers kunnen zijn. Weer wat geleerd!

  2. Boomklevers zijn bijzonder mooie vogels en standvastig ook. Ze broeden elk jaar bij mijn vader in het zelfde nestkastje. Ik heb de indruk dat ze in aantal toegenomen zijn; ik zie ze tijdens wandelingen op heel veel plekken. De bossen rondom Averbode bvb. zitten er vol van.

  3. Ik vind het een mooie foto van een prachtige vogel. In jullie tuin is ook altijd wat te beleven, he! Zomer en winter. Leuk dat we mogen meegenieten πŸ™‚

  4. Prima scherp, en mooi van compositie. Niks mis mee dus met de foto!
    Boomklevers komen bij ons helaas niet langs. Ook in de verste verten niet te bespeuren in de buurt, dus het zal er wellicht ook niet van komen.

  5. Heel mooi, de foto van dit boomklevertje! Ze waren hier vorige winter ook bescheiden aanwezig en ’s zomers waarschijnlijk verstopt. Ik hoop ze binnen niet al te lange tijd weer op de voedersilo’s te spotten. Leuk, dat er ook op de Fruitberg zo’n bijzonder stelletje bivakkeert!

  6. dat behelpen ziet er aardig uit … je bent er blijkbaar toch een heel stuk beter in dan ik!
    Vorige winter heb ik ontelbare pogingen ondernomen om enkele spechten in beeld te krijgen, helaas, tevergeefs … ook met vlinders lukt het me zelden, steeds wanneer ik klik, hebben ze of hun vleugels gesloten, of zijn ze alweer op weg …

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: