Gezien in de tuin, Natuur in de tuin
Comments 21

Ontdekking

Kan ik nog iets voor je doen in de tuin? Wel geen zwaar werk, daar heb ik nu geen zin in” vroeg de jongste. Ik schrok me zowaar een bult, wanneer ik vraag om even te helpen is dat meestal een enorm drama, en nu wou hij helemaal vrijwillig de handen uit de mouwen steken.

“Je kan wat radijsjeszaad in de kruidentuin verzamelen” stelde ik voor. We hadden samen beslist een tiental radijzen te laten doorschieten om zaad te winnen.

 Aangezien hij dol is op radijzen werd de taak goedgekeurd. Een half uur later wou hij zowaar nog verder zaden verzamelen in de tuin. Ik wees hem de dille en koriander aan in hetzelfde kruidenhoekje. Enkele minuten later komt mijn zoon binnen

“Er zit een hele mooie rups op die dille, enorm veel kleuren“. Ik was zo goed als zeker dat dit rupsen van een koninginnepage moesten zijn. En ja hoor! Dit is de eerste keer dat ik deze rups in mijn tuin aantref.

Geen perfecte foto, teveel wind, niet zoveel licht en geen geschikte achtergrond… Dit sterkt me in mijn plan om volgend jaar wat meer dille en ook venkel aan te planten.

Gisterenavond zaten er hier trouwens ook nog twee kolibri-vlinders, ik was bezig in de tuin , dus geen foto’s…

21 Comments

  1. Zo’n schone rups he! Wij hebben er deze week 2 gezien, allebei in een ander stadium. Ben benieuwd of we de koninginnepage nog gaan zien deze zomer! (heb een foto op de blog staan)

  2. Mijn echtgenote plaatste gisteren een fotootje op haar FB. Deze rups zit op alle schermbloemigen (wortels, dille, enz). Wij hadden er een aantal (aan het werk) op onze worteltjes. Waarvan drie geadopteerde uit andermans tuin.

  3. Wat een pracht foto, hier lijkt het wel het zelfde te gaan. Meneer helpt ook niet zo graag maar soms, soms gaat hij op zijn knieën opeens al het onkruid tussen de tegels halen.

  4. Rebelse Huisvrouw says

    Wat is dit prachtig…Jeetje. Wat zit de natuur toch mooi in elkaar. Al die kleurtjes, schitterend.

  5. Pingback: Blankende druiven etcetera | blijentuin

Reageer

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s